HTML

Niksim

"Jaj annak az írónak, aki nem ápolja megalomániáját, aki hagyja, hogy apadni kezdjen, és mit sem tesz ez ellen! Csakhamar tapasztalni fogja, hogy az ember nem lehet büntetlenül normális." (Cioran)

Friss topikok

Pozsonyi Ádám: A másság hasznosítása (Szélsőséges ismerősöm jó tanácsaiból)

2009.05.29. 14:11 Niksim

Van az (…)* utcában egy SZDSZ tulajdonában lévő könyvesbolt.
Egyik kollégám – régi szakember! – azt állítja, hogy nagyon könnyű ott lopni.
Azt tanácsolom hát minden kedves ismerősömnek, hogy ne totojázzon, hanem bátran kerekedjen fel, menjen el az említett üzletbe, és tegyen zsebre pár kötetet.
Jól jön az hosszú téli estéken, amikor künn zimankós csúnya idő van, s járhatatlanok az utak.
Ilyenkor ne mászkáljunk kocsmába, inkább olvasgassunk egy kényelmes karosszékben terpeszkedve, térdünkön meleg pléddel, a pattogó kandalló előtt, miközben citromos meleg teát szürcsölgetünk.
Egy ötlet:
Amennyiben az eladó rajtakapna bennünket, s megpróbálna felelősségre vonni, ártatlan, mosolygós arccal nézzünk a szeme közé, majd mutatóujjunkkal előbb mutassunk magunkra, aztán őrá, s mondjuk a következőket:
- Te eladó, én tolvaj.
- Te is más vagy, én is más vagyok!
Ha az illető valódi liberális, ezt az álláspontot minden apelláta nélkül tolerálnia kell.

* Az utca nevét kihúztam, nehogy ráismerjenek, de a módszer végül is bárhol működik.

****

(Innen idézve: Genyó Szívó Disztroly 10. szám (1996), In: Hogyan pukkasszunk liberálisokat?, Mucsa könyvek)

2 komment

Címkék: politika könyv humor pozsonyi ádám ujsagiras ingyenreklám hogyan pukkasszunk liberálisokat genyó szívó disztroly

A bejegyzés trackback címe:

https://niksim.blog.hu/api/trackback/id/tr561150954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.05.29. 15:35:14

Ja. Bárhol működik, te te ettől még egy suttyó tolvaj vagy, és mint ilyen, körtörvényes bűnöző. tehát, a liberális (vagy szoci, népnemzeti, fideszes, emdéefes, sőt jobbik) eladó nyugodt szívvel fejbebaszhat, vagy inkább jogkövető magatartással rendőrt hívhat.

Niksim 2009.05.29. 19:46:43

Efes, te te egy kifejezetten sótlan ember vagy, aki képes egy ilyen, alapvetően humoros szösszeneten megbotránkozni. Remélem, ezt ma még nem mondta neked senki. :)
süti beállítások módosítása