HTML

Niksim

"Jaj annak az írónak, aki nem ápolja megalomániáját, aki hagyja, hogy apadni kezdjen, és mit sem tesz ez ellen! Csakhamar tapasztalni fogja, hogy az ember nem lehet büntetlenül normális." (Cioran)

Friss topikok

Körlevél Valentin napra – megoldáskulccsal

2009.02.14. 14:24 Niksim

Soha ne hagyj el valakit, akibe szerelmes vagy, olyanért aki tetszik, mert ő majd elhagy olyanért, akibe szerelmes. Ma este 24 órakor az igazi szerelmed észreveszi, hogy szeret. Ha nem szakítod meg a láncot, legyél felkészülve életed legnagyobb boldogságára! Ha megszakítod, 25 éven keresztül, probléma lesz a kapcsolatotokkal. Küld el ezt az üzenetet 30 embernek (kivéve a küldőnek). Ha nem küldöd, 3 éven belül 13 szerencsétlenség fog érni!

Ezt kaptam ma iWiW-en egy középiskolás haveromtól (helyesírásul a vesszők után és egy zárójel előtt nem bírtam nem odatolni egy-egy szóközt, több helyre pedig mondatrészlezáró vesszőt). Elvégre Valentin day vanogat ma a Bálint nevenapján.

Értelmezzük a fent írtakat. Vagy okoskodjunk. Kinek és hogyan tetszikes.

Az első mondat egy általánosságban vett bölcsesség. Ezzel nem is volna semmi gond, alapvető, de a lényeget lefedő verbális segedelmesség – ha nem jönne utána egy második mondta is. Az, amiben megsugalmazzák nekünk, vagyis nekem, üziolvasónak, hogy ne maradjak otthon, különben incesztus lesz a dolog vége, és a végén még az újságok "Kis színes" rovatába kerülök mint... hát igen. Ha meg kimozdulok, akkor az igazi szerelmem kegyeskedi végre észrevenni, hogy engem szeret.

Részösszegezzünk hát:

1. nem küldöd tovább és otthonmaradsz: semmi olyan nem változik a magán(yos)életedben, ami számottevő volna és blogolnál róla. (Ír valaki még fizikai formában naplót?) Van azonban egy olyan kitétel erre a választásra, hogy "25 éven keresztül, probléma lesz a kapcsolatotokkal". Hm. Mármint kiével? Egyedülálló vagyok, már megbocsásson (Ön - egy ennyire személytelen valakit kipecázni a Virtuália pöcegödréből, Niksim, azért ez nem semmi!), javaslom hát átírni az üzit "a kapcsolataiddal"-ra.

2. továbbküldöd és otthonmaradol: ennek az opciónak a hátulütőjére fentebb már utaltam. Eufemiznus persze, de nem aberrált pornóblog az enyém.

3. továbbküldöd és elmész a buliba: amint a ma és a holnap félpályáján éjfélt pattint az óra, a csajt megszállja a szerethetnék, a biológiai órája fajfenntartást parancsol neki és rámindul. De nagyon. Én azonban kekeckedem, hogy miért nem eddig, ha már úgy igazi és úgy szerelmem és ha már úgy egyet támad kedve varázsolni a kettőből. Pőrén szólva: hol és mivel pipálgatta eddig ki a napjait?

Hanem tovább az üzi olvasásában. Merthogy fenyegetéssé fajul a dolog: ha nem űzöm tovább 30 embernek (kivéve a küldő) ezt az imbecillis pár sort, akkor "3 éven belül 13 szerencsétlenség fog érni". Nem is merem külön ecsetelni, hogy mennyire meg vagyok illetődve, akarom mondani, ijedve! Ha csőstül jön is baj, legalább van benne rendszer!

És naná, hogy nem küldtem tovább.

Szólj hozzá!

Címkék: iwiw humor szerelem valentin nap szigorúan ellenőrzött mondatok

A bejegyzés trackback címe:

https://niksim.blog.hu/api/trackback/id/tr27942745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása