HTML

Niksim

"Jaj annak az írónak, aki nem ápolja megalomániáját, aki hagyja, hogy apadni kezdjen, és mit sem tesz ez ellen! Csakhamar tapasztalni fogja, hogy az ember nem lehet büntetlenül normális." (Cioran)

Friss topikok

Két derűs eset január elsejéről

2009.01.03. 15:28 Niksim

SomLajossal ülünk kora délután Szemiék házának konyhájában. Immár önjárón és már alig fejfájósan. Korhely levest falatozunk épp az asztalnál. Szemi fent molyol valamit az emeleten, a szülei ismét elmentek valamelyik rokonhoz látogatóba. Tegnap is elvoltak, de még mielőtt mi hazaértünk volna a Fő térről, elaludtak. Mikor meg mi fölébredtünk, akkor már ők nem voltak a házban.

Mivel a mosógép szörcsögése és sebesség-, illetve funkcióváltásai háttérzenének hamar unalmassá válnak, SomLajos előveszi a néhány hete jussolt mobilját. A kis készülékben rejlő megannyi lehetőség közül a világvevő rádió általi zenekeltésre indulunk rá. Kambodzsai adót nem találunk, izraelit és valamilyen számunkra ismeretlen nevű afrikai országot képviselőt viszont igen. Nagyot derülünk rajta, hogy milyen kicsi a világ. Egy ilyen pakli kártyányi méretű ketyerével befogható sok száz rádió. És ki se kell mozdulni az otthonodból. Továbbkeresgélünk „az ott biztosan nem szeretnél élni országok” nevei között. A koreain valami new age zongorás háttérzenénél tesszük félre a mobilt, hogy ez okés, együnk hát.

Pár másodperc után mindketten összeráncoljuk a homlokunk. A koreai rádión Demjén Rózsi Hogyan tudnék élni nélküled? című dalának átirata szól. Mire SomLajos megnézi, hogy ki az előadója: Havasi Balázs honfitársunk. Másnap a fő téri Smach bejáratán mutatja, hogy ez az a csávó.

****

Ebéd után, immárott a délután idusán (ha van neki olyanja és nemcsak a március hónapnak) beindulunk a városba. Előbb azonban megcsodáljuk Szemiéknek ilyen zizis, mogorva időben is a szabadban élő nyulukat. Amint közelebb megyek, hogy megnézzem a bolyhos, nagybundás őkelmét, miközben almát rágcsál, a látómezőmbe kerül a kerítésen túl még két másik fajtársa is. Épp egy perce derülök rajtuk, hogy mekkora szép, simogatnivaló gyönyörűség mindhármuk, mikor a szomszéd páros megszaglássza egymást, majd géppuskalövés-tempóban reszelni kezdenek.

Másnap Szemi illúziórombolón megvallja, hogy kan nyúl mind a kettő. Én persze nem hiszek neki. Ha meg mégis, hát egészségükre.

Szólj hozzá!

Címkék: zene buli szombathely szilveszter 2009 arcok dalok helyből közelre demjén rózsi hogyan tudnék élni nélküled

A bejegyzés trackback címe:

https://niksim.blog.hu/api/trackback/id/tr28855298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása