HTML

Niksim

"Jaj annak az írónak, aki nem ápolja megalomániáját, aki hagyja, hogy apadni kezdjen, és mit sem tesz ez ellen! Csakhamar tapasztalni fogja, hogy az ember nem lehet büntetlenül normális." (Cioran)

Friss topikok

A Gordon Bleu-t továbbra is, Bajnai Gordon blődségeit viszont nem fogom szeretni

2009.04.02. 22:02 Niksim

A tegnap kaptam Joós Tamástól egy e-mailt, hogy ne poénkodjak már ilyen elegánsan célratartott módon a nevével. Előszörre meg is lepődtem, tévedésre gyanakodtam, aztán megírtam ezt a bejegyzést itt alant és be kellett látnom, hogy igaza volt. Tényleg jó vagyok az ilyesmiben. Jár a vállveregetés.

Bajnai Gordon, leendő magyar miniszterelnök. Ó, mily nemes csengésű névelmény ez, névélmény szavanként is, de főleg együtt – igazi francőz ízzel az asszociációs mező túloldalán. Ám figyelmeztetjük a pénzügyes urat a maga 600 milliárdos ajánlólevelével, hogy akárhogy is vetné el a sulykot, hiába is sulykolja majd, hogy az ilyes étek vétek, nagyzolási hóbort, megalománia, mi nem, nem és a jövőbeni mostoha sorsunk ellenére sem szokunk le róla. Ha a fene fenét is vacsorál, mi meg olyan rohamokkal végezzük, mint most az udvarban az az idegbeteg pulyka, amiből készül, akkor is Gordon Bleu kerül a vasárnapi díszterítőre.

Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója. Elképzelem, hogy mennyit szopathatták ezzel a névvel a középiskolás éveitől kezdve. Vagy ahogy a barátja, férje, alkalmi partnere az orális kényeztetése után tettetett fölháborodással odaszólhat neki: „Olyan torkos vagy (ma), Matild!” Ennél már csak az a szituáció lehet derűt keltőbb, amikor a HírTV-n erre a linkre kattintunk: A nap vendégei: Torkos Matild, Reisz Terézia. Csak azt sajnálhatjuk, hogy nem az utóbbi tesóját, a Reisz Gézát kérették be csevegni.

Kovátsch Gamma Bertalan, alias KGB, a Tirpákbokrétás bloggere. Persze, hogy felvett név és még ennél is perszébb, hogy akár több polgári név is lakozhat mögötte. És feltehetőleg lakozik is. A For a better Tirpákbokrétás alcím elárulja, hogy a Nagy W van szopóágon, az ő Fikanikjait próbálják elsüllyesztgetni e derék gerillaharcosok, az viszont elsőre nem tiszta, hogy náluk olyan gyakran használt Fospumpa means Fidesz. Tóta Árpádunk amúgy nem igazán díjazta a dolgot, hogy a blogján ez a sokidentitású nyikhaj meg a többi többiek bőszen őt vették célba az irónia nyílvesszejével. Azért lett Magyarlandből a sokkal találóbb Tirpákbokrétás e rezervátum, amiben ugye, kirándulnak, mint a bölények.

Herényi Károly, MDF-es… akarom mondani, független politikus. Akárhányszor meglátom, hogy írva vagyon vagy a fülembe cseng ez a név valahonnan, reflexből mindig az a kérdés fogalmazódik meg bennem, hogy „Miért nem akkor már Merevfasznyi Károly?” És persze soha nem kapok választ a költői felvetésemre. Ha legközelebb, azaz 2010-ben sajtótájékoztató címén összezárnak vele egy szobába, a meeting végén istenuccse nekiszegezem ezt a firtatást. Ki tudhatná jobban, mint ő, aki leélt már vele cirka hatvan évet?

Pokol Béla, egyetemi tanár. Nem, ez nem a Tirpákbokrétás blog egy másik állandó szerzője, hanem egy egykori kisgazda politikus. Egy sztori jut eszembe róla. A főegyetemen, ahova bejárogattam pár éve, ott tizedelte a leendő (és főleg az arra esélyes) kollegáit egy matektanár Mészáros Menyhért néven. Vizsgaidőszak idején mindig jöttek le az elkenődött fizimiskájú pingvinjelmezesek a klubba, hogy elkaszálta őket a Mészáros. Indul a mészárszék – vált szállóigévé köztük a mondat. Gondoljuk csak bele, ha Dante Isteni színjátékának hősét nem Vergilius, hanem Pokol Béla kísérgetné a túlvilágon, mindjárt tényleg az lenne a műfaja is, ami a mű eredeti címe: Komédia.

Kasza Tibor, népszerű zenész, énekes. Gyerekkori csúfnevén: Tokaszalonna. A nomen est omen legszignifikánsabb esete. Sikált, kaszált és lécelt. Ennek az első terepe a Crsytal „zenekar” volt, amiben a bátyjával, Kasza Gáborral meg a tüneményes Lajtai Katival termelték tele a bankszámlájukat dellával. Mostanság meg az első szólólemezén (Ha egy férfi igazán szeret) utazik valami hasonlóra, tettestársak hiányában persze a közbeiktatott a hármas szorzóval. A csávó honlapjára kattintva az első dolgom leállítani a zenét. Sikerül. A „zenelejáttszó”-ba az „Akarod-e mondd” című dalt töröm bele. Nem kell sokat gondolkodnom a válaszon. Rögtön a képernyő jobb felső sarkából felém incselgő ikszre bökök.

9 komment · 1 trackback

Címkék: zene politika magyar nemzet mszp mdf hír tv bajnai gordon arcok kasza tibor károly pokol béla herényi torkos matild tirpákbokrétás kovátsch gamma bertalan gordon bleu

A bejegyzés trackback címe:

https://niksim.blog.hu/api/trackback/id/tr51042763

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.03. 11:40:40

A nap képe: a jövő kordonjai...Íme a jövő kordonja Hölgyeim és Uraim :)  Bajnai Kordon

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.04.02. 23:51:47

És mi a szent szar az a Gordon Bleu?

Niksim 2009.04.02. 23:57:08

Ott a link, kattints rá!

gastro vazze 2009.04.03. 09:26:17

Jó lesz az Cordon Bleu-nek is, ugyanis az a neve. Francia eredetű étel és magyarítva Kék szalagnak lehetne hívni. Persze Cordon Bleu-ként szerepel. Nem pulykából van (az a kijevi pulyka), hanem borjúhúsból .
Ha már itt poénkodni próbálsz...

nemezisazis 2009.04.03. 09:27:08

valószínűleg te sem tartozol azon kevesek csoportjába akik tudják, hogy gordon bleu, gordon blue és cordon blue nem létezik, az étel ugyanis a Cordon Bleu

r.á.g. 2009.04.03. 11:56:41

Jár a vállveregetés? Erőltetett és nagyon gyenge az írás. Gondolom egy másodéves magyar szakos bölcsésszel van dolgunk, aki azt gondolja, hogy maximálisan képzett nyelvileg. Tisztelettel kérem: csak ne legyen nagyképű!

Niksim 2009.04.03. 12:22:16

@gastro vazze: és @nemezisazis:
De sok kajaszakértő keveredett ide. Írják ezt Cordonnak és Gordonnak is, de az igaz, hogy mindenképpen Bleu a vége.

@r.á.g.:
Igazán örülök, hogy hozzám írod az első hozzászólásodat a blog.hu-n, Mr. vagy Ms. Inkognitó. Bizonyára ezért nem hallottál még az öniróniáról. Házi feladat: nézz utána.

söcsö 2009.04.03. 12:31:04

Á, hagyd rájuk Niksim, biztos KOMMUNISTÁK! :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

Niksim 2009.04.03. 13:10:10

Ja, igazad van, söcsö, komenista mind! Olvasták valahol, hogy a Gordon, az valójában Cordon (Közben meg elsunnyogjuk a Lenin-összest? Nem szép, nagyon nem!), aztán idejönnek nekem pampogni, ahelyett, hogy jól begordoznának egy étteremben vagy jól legordonkáznák a Gordonjukat. :D

0k- · http://ekezet.com/ 2009.04.03. 13:44:21

annyi, hogy cordon bleu lesz az. KORDON!
süti beállítások módosítása